28 Μαρτίου 2012

Ανθρώπινα Δικαιώματα και Διεθνές Δίκαιο - Με Αφορμή τις Παραστάσεις "Ρέιτσελ Κόρι" και "Νικαράγουα"


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


Η Ομάδα "Δίκαιο και Τέχνη" σας προσκαλεί στην εκδήλωση-συζήτηση που θα γίνει την Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012, ώρα 14.30 στην Πανεπιστημιακή Λέσχη, Ιπποκράτους 15, Αίθουσα Μουσικής 4ος όροφος.

Η εκδήλωση θα έχει θέμα το Διεθνές Δίκαιο και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα μέσα από το πρίσμα δύο θεατρικών παραστάσεων, "Το όνομά μου είναι Rachel Corrie" και "Νικαράγουα Περιστατικό 315" που έχει ανεβάσει στην Ελλάδα η ηθοποιός και σκηνοθέτης Μάνια Παπαδημητρίου. Η εκδήλωση θα γίνει παρουσία της σκηνοθέτιδος, ενώ θα παρέμβει η κα. Ελένη Μίχα, Νομικός-Ειδικός Επιστήμονας του Τομέα Διεθνούς Δικαίου της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ. Θα υπάρξει παρέμβαση μέσω skype του δημοσιογράφου της El Pais Χουλιάν Εχέα Μαρτίνεθ, ο οποίος έγραψε το κείμενο "Νικαράγουα Περιστατικό 315". Τη συζήτηση θα συντονίσουν οι φοιτητές της Νομικής Σχολής Ιωάννα Σαράντη και Αλεχάντρο Οικονόμου.

Το πρόγραμμα της παρουσίασης μπορείτε να το βρείτε εδώ.

Λίγα λόγια για τα έργα: 

· "Το όνομα μου είναι Rachel Corrie Ρειτσελ Κόρυ": Έργο βασισμένο σε αληθινές μαρτυρίες της 23χρονης Αμερικανοεβραίας ακτιβίστριας, που έχασε τη ζωή της στη Λωρίδα της Γάζας το 2003. Παίχτηκε στο θέατρο και τους ρόλους ερμήνευσαν οι Δ. Σύρου και Μ. Αγρίτη.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Αιώρα:
http://www.newstime.gr/?i=nt.el.article&id=38440

· "Νικαράγουα, περιστατικό 315": Η ζωντανή μαρτυρία ενός νεαρού Σαντινίστα, που συνελήφθη από τους Κόντρας και νοσηλεύτηκε σε κέντρο αποκατάστασης τραυματιών πολέμου ως ψυχασθενής. Τη μαρτυρία αυτή κατέγραψε ο Χούλιαν Εχέα Μαρτίνεθ με τίτλο «Νικαράγουα, περιστατικό 315» και παρουσιάστηκε στο Θέατρο με πρωταγωνιστή τον Μανώλη Μαυροματάκη.

Η εκδήλωση θα διαρκέσει περίπου μέχρι τις 17.00.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου