29 Μαΐου 2018

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ:"Performance Art και Δίκαιο Πνευματικής Ιδιοκτησίας: οριοθετήσεις και νομικοί προβληματισμοί"

Η ομάδα "Δίκαιο και Τέχνη", κλείνοντας τον κύκλο των παρουσιάσεών της για το εαρινό εξάμηνο του 2018, σας προσκαλεί στην εκδήλωση με θέμα: "Performance Art και Δίκαιο Πνευματικής Ιδιοκτησίας: οριοθετήσεις και νομικοί προβληματισμοί". Μία μορφή άυλης τέχνης, ιδιόμορφη και "αντισυμβατική", που ανατρέπει τις παραδοσιακές έννοιες και διακρίσεις, που γεννά συναισθήματα και θέτει ερωτηματικά, που "απαιτεί" την ενεργό συμμετοχή μας και οδηγεί στην ανάγκη αναθεώρησης και επαναπροσδιορισμού της ίδιας της έννοιας της τέχνης. Καλύπτεται, αλήθεια, αυτό το είδος τέχνης από την προστασία του Δικαίου της Πνευματικής Ιδιοκτησίας; Υπό ποια έννοια; Και ποια ζητήματα δημιουργούνται από την άποψη του Δημοσίου Δικαίου; 

Αποσπάσματα από τα φεστιβάλ performance της Biennale Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης των τελευταίων ετών θα μας μυήσουν στον ρευστό, "προκλητικό", όσο και γοητευτικό χώρο αυτού του ιδιαίτερου είδους τέχνης. 





Επιμέλεια παρουσίασης:
-Παπαδοπούλου Μαίρη, μεταπτυχιακή φοιτήτρια Νομικής Αθηνών
-Πελοποννησίου Εμμανουέλλα,προπτυχιακή φοιτήτρια Νομικής Αθηνών

Θα έχουμε την τιμή να βρίσκεται μαζί μας, ως εμπνεύστρια και συντονίστρια της εκδήλωσης, η κα Άννα Δεσποτίδου, Λέκτορας της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ και Νομική Σύμβουλος του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης (ΚΜΣΤ).


Στη διεύθυνση της συζήτησης: η κα Ελίνα Μουσταΐρα, Καθηγήτρια της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ
Προσκεκλημένη: η κα Συραγώ Τσιάρα, Διευθύντρια του Κέντρου Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης (ΚΣΤΘ) και του Φεστιβάλ Performance της Biennale Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου